enklare bluff tips

 

Enklare tips för bluffande.

När det gäller att höja insattsen som bluff så brukar vanligtvis passivt höjande, alltså höjande i flera omgångar istället för en hög förstahöjning vara som mest effektiv. Detta riskar visserligen mer pengar ifall bluffen misslyckas men det psykologiska värdet utav en sådan bluff är samtidigt mer värd.

Bluffa mest med dina svaga händer snarare än med dina starka kort. Detta för att förvirra dina motståndare för när du väl vinner en hand med relativt svag insats så kommer de att tro att du inte är någon riskfylld gambler och då kommer avslöja sig själva genom egna då ibland dåligt genomförda bluffar.

Det är lättare att bluffa med färre spelare som är engagerade i potten. Chanserna är som störst för dig att bluffa till dig potten då enbart en eller två utav dina motståndare är med i kampen. För då är chansen större att ingen har en hand som faktiskt är värd att syna med. I skillnad emot flera spelare då chanserna för att lyckas ta hem en pot är betydligt mindre.

Ett annat enklare tips för bluffande är att utnyttja sin agerande position, eller med andra ord använda sin knapp placering. När man spelar exempelvis Texas Hold 'Em online så brukar turordningen gå i med urs eller clockwise som det heter på engelska och då har man möjligheten att unyttja sin tur i turordningen. Ifall man exempelvis är den första utav fyra personer att få valet att passa checka eller höja så kommer naturligtvis ens val att påverka de andra spelarnas agerande i efterhand. Så säg att floppen leverar ett par starka kort så som ett ess, en kung och en drottning. Då brukar den normala reaktionen hos andra spelare vara att någon som höjer på ett sådana kort är någon som sitter med en starkhand i kombination, detta är en klassisk nybörjar bluff för online spelare och ska användas i måttliga mängder.

Ett annat sätt att utnyttja sin knapp placering är när man är i slut skedet utav bettandet, låt oss säga att man fått ett antal starka kort på bordet och de tidigare spelarna har enbart passat. Detta brukar i vanliga fall indikera att de tidigare spelarna inte sitter på några speciellt starka kort och därför är tiden rätt för att göra en bluffhöjning. Vad som är viktigt att komma ihåg i dett sådant skede är att vissa spelare använder sig utav så kallade slowhand bluffande, alltså spelare som sitter på starka kort men som gör en marginell höjning bara för att få möjligheten av andra spelar att göra en yttligare något högre höjning i tron om att spelaren i fråga sitter på halv svaga kort och därför gör en sådan pass svaghöjning. Enklaste sättet att se ifall spelarna vid dit bord bluffar är helt enkelt att memorera deras agerande när du väl får möjligheten att se deras kort. Alltså med andra ord efter den sista vadslagnings rundan, också känd som the river.

Det mest grundläggande att ha åtanke om när det gäller bluffande och framför allt läsa av andra spelares bluffar är att använda sin egna intelligens och mer eller mindre utgå ifrån sina egna tankar, hur skulle jag bluffa i detta läge och hur troligt är det denna person sitter på dessa kombinerande kort. Samtidigt som man själv måste komma ihåg att vara varierande i sitt bluffande och i regel kanske bluffa 50/50 utav de gånger som man får bra eller dåliga kort. Många som spelar poker online inser inte att det är den psykologiska aspekten som är den som egentligen är mest avgörande för att kamma hem stor vinsterna vid pokerborden.