Poker statistik

 

När det gäller poker så är det inte lika enkelt att räkna sig fram till vilka är de korten som är värda att sitta på eller vilka som är lika bra att folda och kasta in.

Inom Texas Hold 'em så finns det många fler variabler som spelar in när det kommer till vilka kort som är värda att satsa på och behålla. Här under finns ett schema som åtminstone försöker göra en något tydligare bild utav vilka kort som är starka i vilka skeden utav betting rundorna och i vilka färgkombinationer som de är som mest värda.

Poker och just Texas Hold Em statestik är något mer avancerat än exempelvis Black Jack då poker vanligtvis spelas utav ett flertal spelare vilket medför ännu fler olika variabler och vinst och förlust chanser. Men det är bara att testa sig fram och dokumentera vilka händer du spelar och hur ofta du vinner eller förlorar för att efter ett par hundra händer få lite bättre koll på vilka taktiker som fungerar. I pokern så kommer även bluffandet in betydligt mer i ekvationen då alla spelar olika och använder sig utav olika former utav bluffar. Dessa variabler är oerhört viktiga att anteckna och det kan även vara värt att notera vilka personer det är du spelar med för att i framtida spel ha koll på vilka som brukar använda sig utav vilka former utav bluffande.

Nedanför kan du se en ungefärlig bild av vilka kort som är värda att behålla och vilka som egentligen är lika bra att folda i början, om du inte är på humör för lite väl vågat bluffande. Till och börja med är kort med låga tal så som 2:or 3:or och 4:or mer eller mindre helt värdelösa, kort som inte håller samma suit är också oftast ganska betydelselösa och kan tidigt kastas in.