Spelstatistik

 

Här på spelstatistik kan du få lite snabba tips om exempelvis när du ska ska ta ett nytt kort i Black Jack, hur stor chansen är att din hand är den starkaste i ett parti Texas Hold 'Em

När det kommer till spel och bettande så brukar de flesta säga att det handlar om en kombination utav tur och skicklighet. Detta är till stor del sant men man får inte heller glömma bort att räkna in den matematiska aspekten i det hela. Bakom de flesta casinospelen som i dagsläget är populära så som poker, roulette och black jack så finns det olika uträkningar och matematiska lösningar som påvisar hur stora chanserna är att lyckas med de olika sorters korten och deras värden eller antalet nummer så som i roulette.

Ett tips för att förbättra din spelstatistik är att föra egna noteringar och statestik över dina drag, detta ger dig en mer personlig bild utav hur din egna spelstatistik ser ut och kan då lättare anpassa dig efter dina resultat. Några saker som kan vara värda att notera är exemeplvis antalet spelade timmar, antalet spelade händer och en procentsats utav hur många av dem som du antingen har vunnit eller förlorat och i vilket olika situationer. Att hela tiden kolla av med dig själv och vilka resultat och hur mycket pengar du vinner är ett väldigt bra sätt att uppdatera sig själv angående sin egen statistik och på så sätt lära sig utav sina misstag samtidigt som man lär sig om vilka taktiker och strategier som passar en själv en bäst. Alla spelare har olika spelstilar och det finns inget rätt och fel i antingen bluffande, satsande eller speltyp det enda det handlar om är att hitta sin egna stil och sitt egna system som man tycker fungerar för en själv och sedan köra på den.

Det bästa sättet att utföra sin egna statistik är igenom att skapa ett antingen ett text dokument eller exeldokument och ha vid sidan av ditt spelande, där kan du sedan sätta upp olika kategorier så som vinster, förluster, olika blufftyper och dess verkan i själva spelet. Detta kommer att ge dig en ratio på hur lyckad en speltyp eller bluffningstyp är i mätning med spelare online. Något som är värt att komma ihåg är att desto fler händer du spelar desto mer korrekt blir din statestik. För att kunna exempelvis avgöra hur bra en bluffningstyp fungerar så måste man först ta in i beräkningen antalet spelare vid borden, funkar exempelvis den här typen av bluff bättre in på ett bord med få spelare eller kanske i en större grupp? Gör därför ett flertal spalter med olika variabler så som just antalet spelare vid borden, nivån på insatser och liknande. Desto fler variabler som du tar med i din kalkylering desto tydligare statistik får du i slutändan. Dock så innebär detta att du måste spela fler händer och fler spel för att du ska få en vettig statistisk uppfattning om de olika värderna och troligheten till att en typ utav taktik faktiskt fungerar.